Pogosta vprašanja in odgovori

Zakaj rezervirati aranžma pri Playi?

Playa posluje z najbolj priznanimi in zanesljivimi ter domačimi organizatorji potovanj, kar nam omogoča, da poiščemo najugodnejšo opcijo za vas. Stranki se v celoti posvetimo, saj le na ta način lahko dosežemo zadovoljstvo stranke.

Ali je boljše rezervirati aranžma zelo zgodaj ali tik pred odhodom?

First minute ponudbe zagotavljajo višje popuste za zgodnje rezervacije. First minute popusti za poletne počitnice so najbolj aktualni pozimi. Hitro rezervacijo priporočamo predvsem družinam, saj so takrat najboljši otroški pavšali in največ možnosti, da si pravočasno zagotovite družinsko sobo ali večje število sob. Last minute ponudbe so atraktivne nekaj dni ali tednov pred odhodom in so namenjene zapolnjevanju prostih kapacitet. V primeru, da niste vezani na določen termin ter vam destinacija in hotel nista najpomembnejša je last minute odlična možnost. Če pa temu ni tako, pa vam svetujemo, da z rezervacijo aranžmaja ne čakate na zadnji trenutek, ampak jo opravite že nekoliko prej.

Kako ravnati v primeru odpovedi potovanja?

Včasih se zgodi kakšen nepredvidljiv dogodek in žal ne moremo odpotovati na želeno destinacijo. V tem primeru je potrebno takoj preklicati rezervacijo, saj se le tako lahko izognete rastočim stroškom odpovedi. Višina odpovednih stroškov je namreč odvisna od tipa potovanja, organizatorja potovanja ter od števila dni do odhoda. Odpoved rezervacije lahko izvedete pri nas v poslovalnici ali preko elektronske pošte.

Kako plačati aranžma?

Pri rezervaciji aranžmaja se vplača akontacija v višini 30 %, preostanek pa je potrebno v celoti poravnati najkasneje 14 dni pred odhodom. Plačujete lahko z gotovino v naši poslovalnici ali z nakazilom na naš TRR.

Ali je možno ob rezervaciji aranžmaja skleniti tudi zavarovanje za riziko odpovedi?

Ja, zavarovanje rizika odpovedi je zelo koristno in ga strankam priporočamo, saj ga je mogoče uveljaviti v primeru telesne poškodbe, nenadne bolezni, smrti v ožji družini in podobnih nevšečnih situacijah. Višina zavarovanja znaša 5 % vrednosti aranžmaja.

Ali so podatki, ki nam jih posredujete varni?

Vsi podatki, ki nam jih posredujete so zaščiteni pred zlorabo. Podatki o nosilcu rezervacije in potnikih bodo posredovani samo organizatorju potovanja zgolj za potrebe rezervacije.

Ali je potrebno na počitnicah imeti v mislih še kakšna obvezna doplačila?

Na recepciji je navadno treba doplačati turistično pristojbino in različne storitve po ceniku hotela kot na primer parkirišče, wellness, športne aktivnosti,če ni navedeno, da so vključene v ceno, to velja tudi za različne izlete.

Ali je možno s kreditno kartico plačati aranžma na več obrokov?

Seveda, s kreditno kartico lahko plačate aranžma na več obrokov. V tem primeru morate pri izbiri plačila s kreditno kartico vnosu podatkov izbrati možnost “Ostale obroke poravnaj avtomatsko ob dospetju”.

Kako je z zahtevanimi osebnimi dokumenti, vizumi in cepljenji?

Osebni dokumenti morajo načeloma biti veljavni še najmanj 6 mesecev po zaključku potovanja oziroma vrnitvi v domovino. Več informacij glede zahtevane veljavnosti potovalnih dokumentov in morebitne vstopne omejitve ter vizume za države v katere potujete (vključno za tiste v tranzitu), lahko preverite na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve in IATA Travel Centre, kjer so zapisana tudi morebitna varnostna priporočila za določene države ali dele držav. Informacije, s katerimi razpolagamo, se nanašajo na slovenske državljane, ostali potniki si morajo informacije pridobiti pri institucijah svoje države. Priporočamo, da za potovanje ločeno shranite še kopijo vašega osebnega dokumenta. Za določene predele sveta so lahko za vstop v državo zahtevana obvezna cepljenja, za nekatere le priporočljiva. Več informacij glede preventivnih cepljenj in zdravstvenih tveganjih najdete na spletni strani Zdravi na pot + nazaj, oziroma že zgoraj omenjenih povezavah.

Kam lahko potujete zgolj z osebno izkaznico in v katerih državah je potreben potni list?

Z osebno izkaznico je možno potovati v vse države članice Evropske unije, vse države članice Evropskega gospodarskega prostora (Islandijo, Lichtenstein in Norveško), v Švico, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno goro, Makedonijo, Albanijo, Azore, Gibraltar (svetujejo sicer potovanje s potnim listom v izogib zapletom), Moldavijo, Monako in San Marino. Z vse ostale države pa je potrebno imeti potni list.